De vakantie is al weer een paar weken voorbij en we zijn weer met frisse moed aan het nieuwe parochieseizoen begonnen.  Daarom attenderen we U graag op het aanbod geloofsverdieping en spiritualiteit binnen ons werkgebied RK Zuid Oost Twente (Losser-Enschede-Haaksbergen en omgeving).

In de Franciscusparochie (Haaksbergen) is er een prachtig programma “Geloofsverdieping en spiritualiteit”. Dit programma kunt U vinden op de website van de Franciscusparochie: www.franciscusparochie.nl.  Kijkt U onder de knop: “Aanbod”, en vervolgens klikt U naar de knop: “Leren-spiritualiteit”. Tenslotte klikt U op de knop: “Programma Spiritualiteit 2017-2018”, en U vindt een mooi overzicht van alle activiteiten. Ook als parochiaan van onze parochie “Sint Jacobus de Meerdere” kunt U hieraan deelnemen. Bij de verschillende activiteiten vind U ook, hoe U zich hiervoor kunt opgeven.

Ook in onze eigen stad Enschede, is dit nieuwe seizoen het nodige te doen op het gebied van geloofsverdieping en spiritualiteit. Er is een aanbod voor alle leeftijden. Hierbij een overzicht.
 1. Eens in de maand is er op zaterdagmorgen de kinderclub “Sint Jozef”.
  Meer gegevens vind U op onze website, katholiekenschede.nl, onder de knop: “Kinderen > kinderactiviteiten”.
 2. Voor kinderen is er tijdens de Eucharistievieringen op zondag om 09.30 uur in de Jozefkerk, regelmatig een kinderwoorddienst.
  Meer info: www.katholiekenschede.nl, onder de knop: “Kinderen > Kinderwoorddiensten”.
  Ook tijdens de vieringen in de Jacobuskerk wordt er een kinderwoorddienst gehouden.
 3. Voor (katholieke) studenten is er iedere maand een bezinningsavond “Ariëns Vrijhof Meeting”.
  Meer info: katholiekenschede.nl, onder de knop: “Jongeren > Katholieke Studenten Enschede”.
 4. Voor mensen die katholiek willen worden of zich afvragen: hoe kan ik het nu zijn, is er de gespreksgroep: “Katholiek ?!”.
  Informatie en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 5. Op donderdagmorgen is er in het parochiecentrum om 09.30 uur een Bijbelgroep onder leiding van mevrouw Lies van Veldhoven.
  Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 6. Bij een parochiaan thuis is er eens in de maand de cursus: “Alpha-plus”, onder leiding van diaken Paul van Blijswijk.
  Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 7. “Stichting het Twentse Leerhuis” verzorgt in ons parochiecentrum aan de Nieuwe Schoolweg 2 op enkele woensdagmiddagen een ‘najaarscursus 2017’, onder de titel: “Gebeitelde woorden-sprekende taal; verkenning van de Tien Woorden in de Joodse traditie”.
  Informatie: tel.: 053-435 1330 (mevrouw van der Horst) of 053-433 2049 (de heer Huirne).
 8. In ons parochiecentrum aan de Nieuwe Schoolweg 2 is er op gezette tijden ook een bijeenkomst van een leesgroep rond het tijdschrift “Speling”. Meer info bij ons parochiesecretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We hopen, dat er iets van Uw ‘gading’ bij is. U bent van harte welkom !

Pastoor André Monninkhof
cross