10_kerken_banner

Bedevaarten

Bedevaarten:

Hier vindt u 9 interessante bedevaartplaatsen in Europa. Als u een mooie foto of een stukje tekst aanlevert, dan kan dat hier ook geplaatst worden.

  cross  Klik hier voor diverse weblinks naar de bedevaartsoorden.

Vicaris R.G.W. Cornelissen van het vicariaat Deventer (Aartsbisdom Utrecht) is door de bisschop van Tarbes-Lourdes benoemd tot erekapelaan van de Grot. Deze hoge kerkelijke onderscheiding is een erkenning van de grote inzet van vicaris Cornelissen voor de bedevaarten naar Lourdes: hij begeleidde veelvuldig parochiële bedevaarten naar dit Zuid-Franse pelgrimsoord en was in 2012 (1.500 pelgrims) en in 2015 (ruim 1.300 pelgrims) de hoofdaalmoezenier van de aartsdiocesane bedevaart naar Lourdes.

Kardinaal Eijk deelde hem na afloop van de viering bij de Grot op 7 mei deze eervolle benoeming mee. Vandaag, na afloop van de slotviering van de Utrechtse bisdombedevaart naar Lourdes, ontving Cornelissen uit handen van pater Kemseke de bijbehorende eretekenen. Pater Kemseke is de coördinator voor de Nederlandse taal in het heiligdom van Lourdes. Hij benadrukte dat het hier niet om “een gouden handdruk” ging, “maar om een teken van de blijvende verbondenheid met het heiligdom Lourdes.” De Utrechtse bisdombedevaart naar Lourdes met ruim 1.300 deelnemers is op 9 mei ten einde.

Dit artikel is overgenomen van de nieuwessite van het Aartsbisdom Utrecht.

http://aartsbisdom.nl/Nieuws/Pages/Mis-bij-de-Grot-hoogtepunt-bisdombedevaart-Lourdes.aspx

 

Honorary Chaplain of the Sanctuary of Lourdes

The first Honorary Chaplains were appointed on the 50th Anniversary of the Apparitions and the use of the pectoral cross was granted by Pius X in 1909. The conferral of this honour is an expression of gratitude for the enthusiasm and generosity of the recipients in the service of the pilgrims and the Blessed Virgin Mary.

 

The pectoral cross - insignia of the Chaplains of Honour to the Lourdes Sanctuaries

lourdes 10 chap cross 01

The front of the cross has an image of Our Lady of Lourdes
with the words 'I am the Immaculate Conception' and 'Hail Mary' in Latin.
The reverse has an image of St Pius X, the pope who approved the
appointment of Chaplains of Honour at the request of  Bishop Schoepfer in 1909.

In pdf via www.lourdes-france.org

organisatie

 

Gebed tot Bernadette.(in pdf)

Loading...

De afstand is bijna 45 kilometer.

Route naar Eggerode

Misschien heeft u altijd al eens de Camino, de weg naar Santiago, naar het graf van de heilige Jacobus willen lopen of willen fietsen, maar is het er niet van gekomen.

In 2018 heeft u de gelegenheid om een deel van de Nederlandse pelgrimsweg naar Santiago te lopen.

Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. In het kader van deze gebeurtenis organiseert het Nederlands Genootschap van St. Jacob en de Stichting Santiago aan het Wad verschillende wandelingen en fietstochten door het hele land naar St. Jacobiparochie, de Friese tegenhanger van Santiago de Compostela.

Op 3 februari wordt er begonnen in de zuidelijke regio´s.Elke maand zullen er andere regio´s aan de beurt zijn.Het eindpunt is  op 25 juli, de feestdag van St. Jacobus in St. Jacobiparochie.

Per regio worden deze wandelingen en fietstochten aangeboden.Elke wandeling zal ca. 15 kilometer omvatten en, indien mogelijk, langs plekken gaan, waar we iets kunnen zien, dat ons doet denken aan de heilige Jacobus.Om ongeveer 10.00 uur zal er telkens worden gestart.

Via de site: www.santiagoaanhetwad.nl  en/of www.santiago.nl  kunt u informatie vinden en u  aanmelden voor deze wandelingen en/of fietstochten. En … heeft u zich niet aangemeld en mocht u ´s morgens plotseling zin hebben om toch mee te gaan dan is het alleen een kwestie van op tijd bij het beginpunt zijn.

Om mee te gaan hoeft u geen lid te zijn van het Genootschap.Proviand voor onderweg zult u zelf moeten meenemen. Soms is er onderweg gelegenheid om een kop koffie/thee te kopen.

Op 16 juni wandelen we vanuit Oldenzaal naar Enschede.
Geen zin in wandelen?
Op 17 juni is er een fietstocht van Oldenzaal naar Enschede, 44 km (ook geschikt voor fam.).

Siny Wolters
Annigje Jannink

Activiteiten kalender
Recente berichten
Ga naar boven