10_kerken_banner

Geloofsopvoeding

Voor wie met de geloofsopvoeding van de kinderen actief aan de slag wil, zijn er verschillende websites die u van dienst kunnen zijn.

Zo zijn er de gezinsboeken Ons Dagelijks Brood. Twee kleurrijke boeken waarin op duidelijke en kindvriendelijke wijze het leven van Jezus verteld en meebeleefd wordt. Ons Dagelijks Brood bevat voor iedere dag een voorleesverhaal voor 4-6 jarigen en voor 7-12 jarigen. Daarbij vindt u een korte uitleg, een daglichtje voor de volwassenen ter overdenking en schitterende tekeningen, om samen met de kinderen naar te kijken en over te spreken. Meer informatie is te vinden op de website www.onsdagelijksbrood.nl

Ook op de website van www.geloventhuis.nl is informatie en materiaal, en zijn er tips en ideeën te vinden voor de geloofsopvoeding thuis van jonge kinderen. Iedere maand worden de bijdragen gemaakt rond een nieuw thema, met aandacht voor het seizoen en de christelijke feesten in die periode.

Eind 2010 is Adveniat Geloofseducatie ontstaan uit de Katholieke Bijbelstichting. Het is de nieuwe naam boven een bijzonder uitgeefprogramma. Adveniat heeft als doel het bijbels geïnspireerde geloofsverhaal vanuit de katholieke traditie door te vertellen, met bijzondere aandacht voor de jongere generaties. De naam is ontleend aan de zinsnede uit het Onze Vader: adveniat regnum tuum - uw koninkrijk kome. www.adveniat.nl

Stichting Kinder- en Jeugdwerk Samuel heeft na 25 jaar een nieuwe naam; Samuel Advies voor geloofsgroei. Samuel geeft advies en ondersteuning bij de geloofseducatie van kinderen en tieners in gezien, parochie en school. Meer informatie op www.samueladvies.nl 

 

Ingrid Schraven,
pastor

Kinderbijbels zijn er in alle soorten en maten en voor alle leeftijdsgroepen. Er zijn (zeer) veel Nederlandstalige kinderbijbels, en ieder jaar komen er weer nieuwe bij.

Hieronder vindt u een selectie van actuele en klassieke, in de boekhandel verkrijgbare kinderbijbels die wij kunnen aanraden voor gebruik op de basisschool of thuis. De bijbels die we aanraden hebben we per bouw (onder-, midden- en bovenbouw) gegroepeerd, maar staan per bouw in een willekeurig volgorde.

voor ouders en opa's en oma's, kinderen en kleinkinderen,
overweging in een gezinsviering met kerst

Laatst haalde ik mijn kleinzoon Patrick op bij het voetballen.  Ze hadden flink verloren. Patrick is nogal klein voor zijn leeftijd, toch is hij topscorer van zijn team. Maar vandaag niet.  In de auto begon hij te vertellen dat hij op school door een jongen gepest werd, door Dennis en die noemt hem kabouter. Hij vertelt: "als ik aan kom lopen dan zegt Dennis: "Hé Ik hoor de belletjes rinkelen van de kabouter"." Patrick zit daar echt mee. Nu is Patrick nog niet echt het zwarte schaap van de klas maar hij vind het soms niet leuk om naar school te gaan. Zo zie je dat kinderen die ietsje anders zijn dan andere kinderen eerder gepest worden. Omdat ze rare kleren aan hebben of een andere huidskleur of ander haar of rare oren. Omdat ze langer zijn of korter of slimmer. Er zijn altijd wel redenen te bedenken om te pesten dat is niet zo moeilijk.

Activiteiten kalender
Relevante artikelen
Ga naar boven