10_kerken_banner

Oecumene

oecumene 2007

Als PR Commissie zitten wij bij elkaar en wij maken ons zorgen. Gerelateerd aan de verhalen van de bezoekers, zijn hier enkele onderwerpen waar wij tegenaan lopen:
- Gaan we een andere weg in? Een betere weg?
- Zal er een algemeen pardon mogelijk zijn voor 26000 asielzoekers?
- Hoe zit het met de verzorging in verzorgingstehuizen?
- Waar blijft de voedselbank in Enschede?
- Er komen steeds meer dak- en thuislozen
- Steeds meer mensen die aankloppen bij de schuldsanering
- Verloedering in het onderwijs
- Jongeren met te weinig college en veel vrije tijd
- Zorg om de jeugd. Bij wie ligt de verantwoordelijkheid van de opvoeding?
- De toenemende individualisering
- Normen en waarden
- ........ Wat zal er na de verkiezingen met ons gebeuren?

Oproep
Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste mannen en vrouwen, die graag als vrijwillig(st)er naar onze bezoekers luisteren, naar alles wat ze meemaken in het leven.
Dus hebt u een luisterend oor, en hebt u tijd over om ons 1x per 14 dagen 2 uren te helpen? Kom ons dan als vrijwillig(st)er helpen. Vraag een gesprek met ons aan. Jong en oud is welkom!

De pastores van het Citypastoraat,
Ellen Sonneveld (P.K.N.)
Langestraat 51, 7511 HB Enschede
053 - 430 61 90

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

website: www.citypastoraatenschede.nl/informatie


OGHlogo 1

 

U bent elke zondag om 10 uur welkom in de zaal van Mediant aan de Broekheurnering

 
De vieringen worden gehouden in het Helmertheater van Mediant, locatie Helmerzijde, Broekheurnering 1050, Enschede.
De vieringen van de Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek (OGH) worden hier vermeld. De OGH is een onderdeel van de Parochie St. Jacobus de Meerdere. Samen met de PKN Enschede-zuid (v/h SOW-gemeente) is deze geloofsgemeenschap ontstaan, gelijktijdig aan de bouw van de wijk Helmerhoek. Het heeft in de loop der jaren een eigen plek gevonden binnen gelovig Enschede.


Lees hier de laatste nieuwsbrief

 
Goed om te weten is:
Iedere zondag is er een viering.
Alle vieringen beginnen zondags om tien uur in de Theaterzaal van het Mediant (voorheen TPZ) Broekheurnerring 1050.
Na de dienst is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken.
Link voor de Katholieke Vereniging voor Oecumene: www.Oecumene.nl
Link voor Raad van Kerken: www.raadvankerken.nl
Link voor de Raad van Kerken Enschede: www.raadvankerkenenschede.nl
Link voor de OGH: www.ogh-enschede.nl
 cross

 

 

 

 

 

 

PERSBERICHT
Nieuwe gids biedt mogelijkheid voor meer steun in laatste levensfase
Mensen in de laatste fase van hun leven komen niet altijd in contact met iemand die hen kan steunen en begeleiden bij spirituele en levensvragen. Dit was voor de werkgroep ‘Spirituele en geestelijke zorg – palliatieve fase’ uit de regio Twente en Oost-Achterhoek de aanleiding om de gids ’Levensbeschouwelijke en spirituele zorg’ te ontwikkelen (http://ikno.gidsspirituelezorg.ikcnet.nl). De gids is onlangs online gegaan en is ontwikkeld in samenwerking het Integraal Kankercentrum Noord Oost (IKNO).
Steun ongeacht achtergrond of religie
Als je weet dat je niet lang meer te leven hebt, kun je met allerlei vragen zitten over leven en dood, loslaten en afscheid nemen. Het is dan prettig dat je daarover kan praten met iemand die je daarin kunt steunen en begeleiden. In de gids zijn pastores, predikanten en geestelijk verzorgers uit de regio Twente en Oost-Achterhoek opgenomen die mensen in de laatste levensfase willen steunen ongeacht hun levensbeschouwing of religie. Op dit moment zijn er meer dan 40 personen opgenomen in de gids en dat aantal gaat waarschijnlijk nog toenemen.
Kwaliteit belangrijk
De werkgroep vindt het belangrijk dat de personen in de gids voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria. Zo moeten de participanten bijvoorbeeld een specifieke opleiding hebben en ervaring hebben met palliatieve zorg, verlies- en rouwbegeleiding. Verder denkt de werkgroep na hoe ze de participanten in de gids voor de toekomst kan ondersteunen bij het behouden c.q. verbeteren van hun deskundigheid.
Ook voor zorgverleners
De gids ‘Levensbeschouwelijk en spirituele zorg’ is niet alleen voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten. Ook zorgverleners kunnen de gids gebruiken om mensen te verwijzen naar de juiste persoon.
Met deze gids hoopt de werkgroep ‘Spirituele en geestelijke zorg – palliatieve fase’ de steun op levensbeschouwelijk en spiritueel gebied toegankelijker te maken voor hen die hieraan behoefte hebben.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Lunter, adviseur communicatie en pr IKNO, tel. 053-430 50 10, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Activiteiten kalender
Recente berichten
Ga naar boven