Bestuurslid met de portefeuille gebouwen.

Mijn naam is André Amelink. Ik ben 66 jaar en gehuwd met Trudy. In mijn jonge jaren heb ik aan de Deurningerstraat gewoond en heb ik de opbouw van het Deppenbroek van dichtbij meegemaakt. Mijn lagere schooltijd heb ik doorgebracht op de Mariaschool aan de Mekkelholtsweg. Destijds waren jongens en meisjes nog gescheiden.
Andre AmelinkIn het begin gingen wij naar de Mariakerk, later naar de H Geest kerk. De nieuwbouw van de kerk door pastoor Feijen kan ik mij nog goed herinneren.  In beide parochies ben ik misdienaar geweest. In die tijd waren er op zondag nog meerdere kerkdiensten om alle gelovigen een plaats te kunnen geven. Enschede had toen nog meerdere parochies en elk had ook meerdere geestelijken. Waar is die tijd gebleven!

Na het behalen van mijn HTS diploma heb ik anderhalf jaar in militaire dienst gezeten bij het pantserinfanterie bataljon in Steenwijk. Later heb ik in Nijmegen een studie Bedrijfskunde afgerond.

In 1977 ben ik getrouwd en naar Vriezenveen verhuisd. Sinds 2002 wonen we weer met heel veel plezier in Enschede. We genieten van de mogelijkheden die zo’ grote stad biedt.

Het grootste deel van mijn actieve loopbaan heb ik doorgebracht bij Akzo Nobel in Hengelo. Ruim 20 jaar was ik daar verantwoordelijk voor de energieopwekking. Mijn hobby’s zijn; sport (kijken!), theaterbezoek, vakanties en motorrijden. In 2015 ben ik vervroegd met pensioen gegaan.

Graag wil ik de parochie ondersteunen en heb me daarom beschikbaar gesteld voor het parochiebestuur.  In de komende tijd zal ik me, samen met de huidige beheerders gaan bezig houden met alle zaken die nodig zijn om onze kerkgebouwen in de huidige goede staat te handhaven. Gezien onze financiële middelen een zware klus. Daarbij zal Uw financiële bijdrage van groot belang zijn!

André Amelink


Secretaris van het parochiebestuur.

Mijn naam is Carina Adduci. Met ingang van 1 oktober 2017 zal ik het parochiebestuur gaan vertegenwoordigen in de functie van secretaris.
Ik ben geboren en getogen in Enschede. Na mijn lagere school, heb ik de Havo en de MEAO secretariaats-studierichting gevolgd. In mijn vrije tijd wandel ik graag in Enschede en omstreken.
Carina AducciIn De Goede Herderkerk te Enschede ben ik gedoopt en heb ik ook mijn Eerste Heilige Communie gedaan. Mijn ouders zijn van Italiaanse afkomst en elk jaar bezoeken wij de familie in Italië. Tijdens een vakantie in augustus 1981 heb ik het H. Vormsel mogen ontvangen in la Chiesa di San Nicola di Bari in Italië. Deze mooie dag heb ik toen samen kunnen vieren met mijn familie in Italië.

In 2014 ben ik gevraagd of ik het lectorenteam wilde komen versterken. Velen van u zullen mij dan ook herkennen als lectrice van de St. Jozefkerk. Vorig jaar ben ik benaderd door een lid van de lokale pastoraatgroep met de vraag of ik er iets voor voelde om lid te worden van het parochiebestuur. Aangezien ik mij betrokken voel bij de parochie, heb ik aangegeven graag mijn steentje bij te willen dragen.
Waarom de functie secretaris? Gezien mijn jarenlange werkervaring op secretarieel gebied, sluit deze functie goed aan bij mijn profiel. En met mijn ambitieuze en gemotiveerde instelling ben ik er dan ook van overtuigd dat ik een waardevolle toevoeging zal zijn voor het parochiebestuur. Ik zie er dan ook naar uit om mij in te mogen zetten voor de parochie en samen met de andere leden van het bestuur te bouwen aan een mooie toekomst voor onze geloofsgemeenschap.

Carina Adduci