Dorpsplein Enschede

 

geplaatst: 27-7-2008, 03:14 door Nico Verkerk

Van Stadhuis naar de St. Jacobuskerk

Studenten die momenteel in Munchen verblijven voor een korte tijd verkrijgen hier een rondleiding door het hartje van Enschede.

De studenten kwamen uit allerlei landen ter wereld en en speciale Nederlandse gids liet hun de belangrijkste maar ook moiste plaatsen van Enschede zien. Vlak voor dat de heer Wim Salomons die maandag de Pelgrimstocht begint de kerk binnenkwam stonden zij nog belangstellend te kijken en te luisteren wat de gids over de kerk te vertellen had pal boven het altaar gedeelte. Een leuk moment om ook dit even mee te nemen.
N. Verkerk

 

 

geplaatst: 27-7-2008, 00:00 door Nico Verkerk

Een.... Je durft het toch niet Pelgrimstocht

De Heer Wim Salomons,hoofd verkeerszaken vertrekt op Maandag 29 juli om 14.30 uur met veel elan vanuit de Jacobuskerk voor een pelgrimstocht naar Santiago de composstella in Spanje. Vele officiele genodigden van div.organisaties o.a van het gemeentebestuur ambtenaren en andere vertegenwoordigers van organisaties waren hierbij afgelopen middag aanwezig.

De heer Salomons zelf is een gezellige man die weet wat hij wil en een groot liefhebber van afstandfietsen. Het gehele gebeuren is ontstaan uit een tweespraak van grootdoenerij tussen hem en zijn collega. "Jij fietst toch zoveel Wim, dus waarom gebruik jij die 6 weken vakantie niet om in een stuk door te fietsen. Als collega/ vriend werd het al snel een spelletje van je durft het wel en je durft het niet. Het idee Jacobus kwam zomaar ineens op daar de islamieten ook èènmaal in hun leven naar Mekka gaan en de katholieken gaan soms naar de Jacobuskerk in Santiago ( Spanje). Vandaar dat Wim Salomons die zelf niet gelovig is binnen een kerkgenootschap de St. Jacobuskerk inkwam en met veel kerkelijk elan werd onthaald. Pastor Cor de Wiel begon met een speech waarbinnen de slaapplaatsen even belicht werden zoals de mogenlijkheid dat hij terecht kon komen bij zalen van 50 snurkende mannen en vrouwen en er volgde tussendoor enkele gezangen waarna de fiets gezegend werd, nadien ging men naar d St. Jacobuskapel alwaar een kerkelijke boetedoening knielend werd afgelegd en werden er kaarsjes onstoken na de handoplegging van zijn vrouw, zijn dochter met haar man en kleinkind. Me kan het dus van twee kanten bekijken. Een duidelijk sportieve kant en een gelovig kerkelijke kant, maar ook als een sportieve kant met een gelovig tintje. Als de heer Salomons in Spanje aankomt gaat hij met het vliegtuig naar Londen en vandaar op de fiets naar Harwich ( gewoon voor de lol zoals hij het bestempelt ) en vanuit Harwich gaat hij naar Hoek van Holland om daar via de trein of op andere manier naar Hengelo te gaan alwaar hij woont. P.s De fiets heeft de heer Salomons geheel zelf nieuw aangeschaft en van de gemeente verkreeg hij het shirt.
De heer Salomons wensen wij veel succes.
N. Verkerk 

foto 084281  foto 084288

 

geplaatst: 5-9-2008, 22:40 door Nico Verkerk

Wim Salomons was terug

print | sluit venster

De Heer Wim Salomons,hoofd verkeerszaken vertrok op Maandag 29 juli om 14.30 uur met veel elan vanuit de Jacobuskerk voor een pelgrimstocht naar Santiago de composstella in Spanje. Vele officiele genodigden van div.organisaties o.a van het gemeentebestuur ambtenaren en andere vertegenwoordigers van organisaties waren hierbij aanwezig.
 

Ik kwam hem fris en monter tegen en vroeg hem hoe hij het gehad had tijdens die lange tocht die hij per fiets af had gelegd. Het was een goede tocht, met wat tegenvallers maar die waren meer van technische aard. Hij had de moed er altijd in weten te houden of het nu nat, droog, koud of warm was. Slapen kon hij overal. Vele gezinnen haalden hem gastvrij binnen buiten het feit dat hij ook in z`n buitententje had geslapen, en de volgende dag kon hij zijn tocht weer vervolgen. Hij heeft zijn tocht voltooid en zag het als zijn missie om geld te verzamelen voor een goed doel. Of hij het een volgende maal nogmaals zou doen zei hij lachend, Nee.
N. Verkerk