Misschien heeft u altijd al eens de Camino, de weg naar Santiago, naar het graf van de heilige Jacobus willen lopen of willen fietsen, maar is het er niet van gekomen.

In 2018 heeft u de gelegenheid om een deel van de Nederlandse pelgrimsweg naar Santiago te lopen.

Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. In het kader van deze gebeurtenis organiseert het Nederlands Genootschap van St. Jacob en de Stichting Santiago aan het Wad verschillende wandelingen en fietstochten door het hele land naar St. Jacobiparochie, de Friese tegenhanger van Santiago de Compostela.

Op 3 februari wordt er begonnen in de zuidelijke regio´s.Elke maand zullen er andere regio´s aan de beurt zijn.Het eindpunt is  op 25 juli, de feestdag van St. Jacobus in St. Jacobiparochie.

Per regio worden deze wandelingen en fietstochten aangeboden.Elke wandeling zal ca. 15 kilometer omvatten en, indien mogelijk, langs plekken gaan, waar we iets kunnen zien, dat ons doet denken aan de heilige Jacobus.Om ongeveer 10.00 uur zal er telkens worden gestart.

Via de site: www.santiagoaanhetwad.nl  en/of www.santiago.nl  kunt u informatie vinden en u  aanmelden voor deze wandelingen en/of fietstochten. En … heeft u zich niet aangemeld en mocht u ´s morgens plotseling zin hebben om toch mee te gaan dan is het alleen een kwestie van op tijd bij het beginpunt zijn.

Om mee te gaan hoeft u geen lid te zijn van het Genootschap.Proviand voor onderweg zult u zelf moeten meenemen. Soms is er onderweg gelegenheid om een kop koffie/thee te kopen.

Op 16 juni wandelen we vanuit Oldenzaal naar Enschede.
Geen zin in wandelen?
Op 17 juni is er een fietstocht van Oldenzaal naar Enschede, 44 km (ook geschikt voor fam.).

Siny Wolters
Annigje Jannink