​AARTSBISDOM.NU
  Nieuwsbrief van het Aartsbisdom Utrecht, nr. 103 (29 april 2015) (gedeeltelijk overgenomen)
  
  
  BISDOMNIEUWS
  
  
  Korte bedevaart naar Echternach
  Het Aartsbisdom Utrecht organiseert ook in 2015 een bedevaart naar   Echternach. Deze korte pelgrimage voert naar het graf van de eerste bisschop   van Utrecht en de patroon van de Nederlandse kerkprovincie Sint Willibrord.   Het vertrek is op Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei, vanuit een aantal   locaties in het aartsbisdom. Rond 12.00 uur komt de groep aan in Luxemburg,   waar geluncht wordt. Aansluitend is er een rondleiding in de OLV kathedraal   waar zich het beeldje bevindt van Maria, Troosteres der Bedroefden. Het   bezoek aan Luxemburg wordt afgesloten met een Eucharistieviering in de   kathedraal. Daarna dineren de pelgrims in het hotel in Luxemburg. Na het   diner wonen zij het plechtig openingslof bij in de Willibrord basiliek in   Echternach. Dinsdag 26 mei wordt de bekende ‘springprocessie’ gehouden. Na   het ontbijt vertrekken de bedevaartgangers naar de basiliek voor de   pontificale Mis. Om 9.30 uur begint de springprocessie, waaraan jaarlijks   twaalf- tot veertienduizend pelgrims meedoen. Daar zijn acht- tot negenduizend   springers bij. Na het lof vertrekt de bus richting Nederland.
 
  Kosten (o.b.v. tweepersoonskamer, incl. diner op maandag en   hotelovernachting, excl. lunches): € 139 p.p. Toeslag eenpersoonskamer: € 35   p.p.
 
  Programma en tijden onder voorbehoud.
 
  Meer informatie:
  Dhr. Ben Lokate, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel.: 030 2361570
 
  Aanmelden: klik hier
 

Aartsbisdom.nu   is de digitale nieuwsbrief die het Aartsbisdom Utrecht verspreidt onder   bestuurders, vrijwilligers en professionals in de parochies. Ieder die daar   belang in stelt kan zich abonneren op deze nieuwsbrief (of het abonnement   beëindigen) door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   Aan de berichtgeving in deze nieuwsbrief, die met zorg wordt samengesteld,   kunnen geen rechten worden ontleend.

Redactie:   Dienst Communicatie Aartsbisdom Utrecht

Overname van   berichten uit deze nieuwsbrief is toegestaan met bronvermelding en met   respect voor rechthebbenden van eventueel geciteerde bronnen.

© Aartsbisdom   Utrecht, 2015