Programma bedevaart naar Israël Aartsbisdom Utrecht (toegevoegd op: donderdag 29 augustus 2013)   In het voetspoor van de Heer

Ter voorbereiding op Pasen 2014 pelgrimeert het Aartsbisdom Utrecht naar het Heilig Land. In het voetspoor van onze Heer Jezus Christus gaan wij op naar Jeruzalem en vieren daarbij dagelijks op een bijzondere plek de Eucharistie. De bedevaart naar Israël vindt plaats van maandag 31 maart t/m vrijdag 11 april 2014 onder leiding van Mgr. H. Woorts, hulpbisschop van Utrecht, R. Cornelissen, bisschoppelijk vicaris van Deventer, P. Ambting, pastoor in de Achterhoek en officieel gids voor Israël en B. Lokate, bedevaartcoördinator van het aartsbisdom.

Programma

De pelgrims vertrekken met elkaar vanuit diverse opstapplaatsen met de bus naar de luchthaven in Düsseldorf. U vliegt met Air Berlin naar Tel Aviv. Vanuit de luchthaven Ben Gurion reist u met de bus langs de westkust van Israël naar het noorden. Voor het diner arriveert u in het Golan hotel in Tiberias. Deze stad ligt aan het Meer van Galilea.

De eerste drie dagen brengt u rondom het Meer van Galilea door. U bezoekt de berg Carmel en de plaats waar Jezus opgroeide, Nazareth. Hier bezoekt u o.a. de Basiliek van de Aankondiging. Vanaf de Berg van de Zaligsprekingen wandelt u de berg af naar Tabgha, de plaats van de broodvermenigvuldiging. U gaat naar Kafarnaüm, de plaats waar Jezus heeft gewoond en waar Hij zijn verkondiging begonnen is. Na een bezoek aan de berg Tabor met de kerk van de Gedaanteverandering verlaat u het noorden van Israël en reist u met de bus door het dal van de Jordaan naar Jeruzalem.

U verblijft dan 6 dagen in het gebied rondom Jeruzalem. Uiteraard bezoekt u de ommuurde Oude Stad. Via de top van de Olijfberg, met een prachtig uitzicht over Jeruzalem, daalt u af naar de Hof van Olijven. U brengt een bezoek aan de Westelijke Muur (Klaagmuur), het Tempelplein en de Sionsberg met de Zaal van het Laatste Avondmaal. Op de Via Dolorosa bidden wij de kruisweg die eindigt in de Heilig Grafkerk. Ook bezoeken we Yad Vashem, het gedenkmuseum van de Holocaust. Tevens ziet u de Menorah, de grote zevenarmige kandelaar die vlakbij de Knesseth, het Israëlische parlement staat. Tijdens de reis is er o.a. een ontmoeting gepland met de Latijnse patriarch van Jeruzalem.

De laatste 2 nachten verblijft u in Bethlehem. Van hieruit reizen we naar Jericho, de oudste plaats op aarde. Hier bezoekt u de Berg van de Bekoringen. In Bethlehem gaat u naar de Geboortekerk met de Geboortegrot. Hier hebben we een ontmoeting met enkele vertegenwoordigers van de plaatselijke bevolking. Tot slot nemen we u mee naar de woestijn voor een bezoek aan Massada, de rotsburcht van Herodes en Qumran, waar in 1947 de beroemde Dode Zeerollen zijn gevonden. Natuurlijk is er ook gelegenheid om te drijven in de Dode Zee, de laagste plek op aarde. Kortom, een betekenisvolle bedevaart!

Meer informatie Deze reis is binnenkort te boeken via www.vnb.nl of via een aanmeldingskaart die te verkrijgen is via VNB of dhr. Lokate van het Aartsbisdom Utrecht. De informatieavond over de bedevaart naar het Heilig Land is op Donderdag 10 oktober om 20.00 uur o.l.v. Vicaris Cornelissen  

In het Parochieel Centrum ‘De Rozengaarde’, Rozengaarde 59, 7461 DA Rijssen