Goed voorlezen en bidden in de liturgie gaat doorgaans niet vanzelf. Je houding, het gebruik van je stem, het volume, de intonatie en articulatie, het doorleven van de tekst, het contact met de aanwezigen, met God ….  Het draagt allemaal bij aan een geslaagde of minder geslaagde exercitie. Een goede lector neemt de aanwezigen mee in het verhaal en het gebed en draagt bij aan een viering die mensen raakt. Dat is best een hele kunst.

In twee bijeenkomsten bieden we een stuk theorie aan, maar leggen we de nadruk op het oefenen. De eerste bijeenkomst staat in het teken van het welkom heten en de voordracht van een Bijbelverhaal. De tweede bijeenkomst staat in het teken van het voorgaan in gebed. De cursus is met name bedoeld voor wie nog geen cursus op dit gebied gevolgd heeft, maar ook meer ervaren lectoren die toch nog eens willen oefenen, zijn welkom.

De bijeenkomsten vinden plaats op de maandagen 2 en 16 maart van 19.30 tot 21.30 uur in de parochiezaal en kerk van de Sint Jan aan de Haaksbergerstraat 253 te Enschede.
U kunt zich tot 26 februari opgeven bij Ferlina Ezendam van het centraal secretariaat van de Jacobusparochie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 053 – 4785306
Pastoraal werker Frank de Heus leidt beide bijeenkomsten. Er is plek voor 8 cursisten. Van het volgen van de cursus wordt een aantekening gemaakt in het vrijwilligersbestand.

Namens het pastoraal team Zuidoost Twente,

Frank de Heus