Kids timeOp Vrijdag 10 Maart was de 1e Kids Time bijeenkomst van het nieuwe jaar 2023,in de parochiezaal van de  St. Jan kerk.

Thema van deze bijeenkomst was:                                                        

                               Vastentijd

Vasten is het woord dat gebruikt wordt voor het helemaal niet, of minder eten en drinken gedurende een bepaalde periode.

Vastentijd, ook wel Veertigdagentijd genoemd, is de periode die begint op Aswoensdag als voorbereiding voor het Paasfeest. De veertigdagentijd is een periode van vasten en bezinning. Alhoewel er zesenveertig dagen verlopen tussen Aswoensdag en Pasen (einde van de Vastentijd), wordt er traditioneel (binnen de Katholieke Kerk) niet gevast op de zes zondagen tijdens deze periode, waardoor de totale duur van de vastentijd op veertig dagen uitkomt.

 

Verhaal van deze bijeenkomst, Laat ons gaan?KidsTime vasten2023

Het verhaal ging over het Joodse volk. Zij waren slaaf in Egypte. Ze moesten heel hard werken voor de Farao en ze kregen niets betaald. Toen heeft God hun bevrijd. Ze trokken door de Rietzee weg van de Farao. Als vrije mensen trokken ze daarna veertig jaar lang door de woestijn, Uiteindelijk kwamen ze in het land dat God hen beloofd had, het beloofde land van melk en honing.

Door de regen, harde wind en kou hadden we vandaag niet veel kinderen. Wel kwam Elias samen met zijn moeder om het verhaal van de Vastentijd te horen. We hebben in de kerk kaarsen aangestoken, naar het verhaal geluisterd, gebeden en een mooie baksteen geknutseld.
Ondanks dat er niet veel kinderen waren was het een leuke, gezellige en leerzame Kids Time. We hopen de volgende keer op meer kinderen.

KidsTime vasten2 2023Vind je het ook leuk om een keer mee te doen met de Kids Time, dan kan dat zeker! 
Volgende datums op de vrijdagen: 12 mei en 14 juli 2023 (laatste Kids Time van dit schooljaar)
Thema: Zondag Rustdag en Christoffel Tijd: 15:30 uur tot 17:00 uur
Locatie: Parochiezaal Sint Jan-Kerk, Haaksbergenstraat 253, Enschede
Kosten: € 2,00 per keer (t.b.v. materiaal)
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Begeleiders: Engelien, Valerie, Saskia en lieve vrijwilligers ouders
Wie weet tot dan!!! Groetjes, Werkgroep Kids Time J