Het was weer zover!!!

Op Vrijdag 27 november 2020 was weer de 2e bijeenkomst van de Kids Time in het parochiezaal van de  St. Jan kerk.

KidsTimeWe hebben het gehad over:                                                     

Advent – Vier weken voor Kerstmis.

Advent is de tijd van voorbereiding op het Kerstfeest, de geboorte van Jezus, de tijd van verwachting, de tijd van hoop.

Met de geboorte van Jezus breekt er een nieuwe tijd aan.

Daar zijn prachtige verhalen over te vertellen. Dit keer hebben wij het verhaal van een oude kerstlegende, De Spin en het Christus kind verteld. Een legende over waarom we engelenhaar in de kerstboom doen. Een grijze spin heeft het gevoel dat hij nergens welkom is en tot overmaat van ramp vindt hij zichzelf ook nog lelijk. Maar wanneer zijn spinnenweb tijdens de Kerstnacht het kindje Jezus van nut is, zorgt Maria ervoor dat de mensen voortaan positiever over hem denken.

 
De kinderen vonden het een bijzonder verhaal, hier hebben wij het samen overgehad. Na een korte drink en snack pauze zijn de kinderen aan de slag gegaan. De kinderen hebben een leuke maar  eenvoudige adventskalender gemaakt. De kinderen beleefde hier veel plezier aan en kwamen naar afloop heel trots hun zelf gemaakte adventskalender aan ons laten zien.

Zoals wij begonnen met een kort gebed zo zijn wij ook geëindigd met een kort gebed en het adventlied. Het was een leuke, gezellige en leerzame Kids Time.

Vind je het ook leuk om een keer mee te doen met de Kids Time, dan kan dat zeker!  Je bent altijd welkom op de volgende datums:

Volgende data ’s: 12 februari 2021, 30 april ‘21 en 18 juni ‘21

Thema’s: Carnaval, Moederdag en St. Jan

Tijd: 15:30 uur tot 17:00 uur

Locatie: Parochiezaal Sint Jan-Kerk, Haaksbergenstraat 253, Enschede

Kosten: € 2,00 per keer (t.b.v. materiaal)

Opgave: 06 223 79 624 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Begeleiders: Saskia, Laura, Engelien en Rim 

cross