10_kerken_banner

toegang Jacobuskerk

De gemeente heeft de toegang tot het stadserf gewijzig. Vanaf 24 juni 2019 kan men alleen nog van 07.00 uur tot 11.00 uur vergunningsvrij op het stadserf met de auto terecht.

slagboom

DAT BETEKENT DAT ALS JE NA 11.00 UUR UITRIJDT, JE EEN BEKEURING KRIJGT.

 

Tot die datum konden parochianen, met name op zondag voor het bijwonen van de kerkdienst, op de parkeerplaats achter de Jacobuskerk terecht.
Hiervoor is nu dus een vergunning nodig. Kosten €10,30 per dag.
Vanuit de parochie hebben we met de gemeente overlegd hoe hier mee om te gaan in verband met de bereikbaarheid van de kerk. Voor personen die slecht ter been zijn, en daarmee afhankelijk zijn van vervoer tot dicht bij de kerk hebben we een regeling kunnen treffen.

 1. Op de parkeerplaats achter de kerk hebben wij een beperkt aantal parkeerplaatsen: 22.
  Indien u hier in verband met uw fysieke gesteldheid gebruik van moet maken kunt u uiterlijk op de vrijdagmorgen voorafgaande aan de viering in de kerk bij het secretariaat van de Jacobuskerk een kostenloze vergunning voor het bezoeken van de kerkdienst aanvragen.

  Het beste is per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een vermeld daarbij uw kenteken.
  Een melding is onvoldoende. U moet echt bevestiging van akkoord hebben via de mail.
 1. Afzetten voor de kerk kan als de betreffende auto maar voor 11.00 uur het stadserf heeft verlaten. Voor eventueel ophalen zult u echt een vergunning moeten hebben. Wij zijn niet gelukkig met deze regeling maar dit hebben we er uit kunnen slepen.
 1. LET OP.
  Let er goed op dat u bij het inrijden en het uitrijden de juiste rijrichting aanhoudt! Uiteraard staat het met borden aangegeven.
  Ook tegen het verkeer inrijden wordt automatisch gescand en via een bekeuring afgehandeld.

Parochiebestuur Sint Jacobus de Meerdere.

jac2

 
Vanaf 1 april  t/m. september, en op monumentendag, is de St. Jacobuskerk op de zaterdagmiddag van 12.00 t/m. 16.30 uur geopend.
De Maria-Ariënskapel is elke dag van 10.00 - 17.00 uur open, en soms ook op zondag.
Ook op meerdere bijzondere dagen zal de kerk dit jaar geopend zijn.
  
De afgelopen jaren hebben vele tien-duizenden bezoekers uit de hele wereld de St. Jacobuskerk aan de Oude Markt bezocht.
Dit jaar hopen de 15 vrijwilligers-kerkwachten meerdere duizenden bezoekers te mogen ontvangen en de prachtige sfeervolle kerk en zijn vele kunstwerken te laten bewonderen.
Ook is er gelegenheid voor groepen om een excursie buiten de openstelling te maken.
Hiervoor kunt u een afspraak maken met Joop van der Woning, tel. 06-10698869.
Een ieder is van harte welkom om van de rust of om welke redenen dan ook de St. Jacobuskerk te bezoeken.
Joop van der Woning
 


U bent nu op het website deel van de locatie Jacobuskerk.

ParochieJacobusdeMeerdere 

Ga naar boven