In de Maria-Ariëns kapel van de Jacobuskerk wordt de herinnering aan Alphons Ariëns levend gehouden, o.a. IMG_0742_rez
door zijn levensverhaal en een aantal portretten. In vitrinekasten zijn eigendommen van de kapelaan te zien. Vanuit de kapel kan de bezoeker het interieur van de Jacobuskerk bekijken. Daarnaast is er gelegenheid voor het branden van een kaarsje, een moment van stilte en bezinning. Iedere vrijdag wordt in de kapel het evangelie van de komende zondag met een bijpassende tekst of gedicht opgehangen. Vele bezoekers aan de binnenstad weten dagelijks de weg naar de Maria-Ariëns kapel te vinden! Bent u in het centrum van Enschede? Loop even binnen en ervaar de bijzondere sfeer van de kerk en kapel. De kapel is dagelijks geopend van 09.30 tot 17.00 uur.

Welkom!  

 
 

Ariens_Maria_kapel_small

Stiltecentrum.


Veel bezoekers aan het stadscentrum maken dankbaar gebruik van deze mogelijkheid en komen even tot rust in de Maria- Ariënskapel.

De voormalige Ariënskapel was ondergebracht in de meest linker boog. Sinds november 2008 is is het aantal bogen, 7 stuks, weer in ere hersteld. Door een reconstructie van de voormalige kapel waar St. Jacobus stond en de opgang naar het koor, is er een ruimte ontstaan ter nagedachtenis aan Ariëns en Maria. De twee aangebrachte smeedijzeren hekwerken maken het mogelijk om een kijkje in de kerk te nemen op die momenten dat de kerk niet is opgensteld voor publiek.


De kerk is niet altijd toegankelijk. Daarom is de kapel een mooie uitkomst. Er kunnen kaarsen opgestoken worden.