De stichting is helaas gestopt met haar activiteiten. (webmaster)

De Stichting Logeerhuis Twente  heeft per  afgelopen juli haar Logeerhuis in Zenderen weer geopend. Na een proefperiode in 2009 is besloten door te gaan met het aanbieden van een tijdelijk verblijf voor mantelzorgers.

De Stichting heeft een vleugel gehuurd in De Zwanenhof te Zenderen. Maximaal 5 gasten kunnen er enkele dagen tot een week verblijven. Zorgvrijwilligers staan de gasten bij om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, er is een mogelijkheid  om creatief bezig te zijn, aandacht voor welness en het maken van uitstapjes in de omgeving.

Mantelzorgers mogen ook degene die ze verzorgen meenemen voor zover dat past binnen de mogelijkheden van het Logeerhuis. Waar nodig kan een beroep gedaan worden op de Thuiszorg.

Mantelzorgers hebben er een extra taak bij.  Deze taak kan dermate zwaar worden dat overbelasting aan de orde is.

Tijdelijk deze zorgtaken niet uit te  hoeven voeren en aandacht voor jezelf te hebben in een mooie omgeving  is een belangrijke doelstelling van de Stichting Logeerhuis Twente.

Ook biedt de stichting  groepsarrangementen aan  voor mantelzorgers rond een bepaald thema gedurende een aantal dagen.

Kortom, voor mantelzorgers kan de stichting Logeerhuis Twente in Zenderen een ideale plek zijn om bij te tanken.

Mantelzorgers die bij Menzis verzekerd zijn vanaf EV 2 kunnen hun verblijf vergoed krijgen. Als er geen sprake is van een vergoeding door derden betalen de gasten de eigen bijdrage die voor 2010 is vastgesteld op €40,= p.p.p.n.

De medewerkers van het Logeerhuis kunnen desgewenst hier info over verstrekken.

Ook is er de mogelijkheid om voorafgaande aan een verblijf langs te komen voor een rondleiding en een informatief gesprek.

 

Het Logeerhuis is bereikbaar onder telefoonnummer 074-2659526.

Hans Kuipers

Martine Waalderink,

Medewerkers Logeerhuis Twente Zenderen

www.logeerhuistwente.nl